Švedska izručuje jednog od osumnjičenih za kopanje tunela do Višeg suda

Ministarstvo pravde treba da odredi i dogovori tranzitne rute nakon što su švedski pravosudni organi odobrili izručenje Vladimira Erića (33) iz Loznice, kojeg Crna Gora traži jer se vjeruje da je bio dio kriminalne grupe, koja je ljetos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Uhapšen na aerodromu

Za tu proceduru potrebno je oko 20-ak dana kada se očekuje da bi srpski državljanin trebalo da bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Vladimir Erić uhapšen je polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske gdje je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.

Po potjernici NCB Interpola Podgorica potražuje se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Potraga za još trojicom

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice – Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993).

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa – Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79