Švercovanje na rumunski način: U rezervnom točku krio 22.000 tableta

Srbijanski carinici su 28. septembra, u saradnji sa policijom, na prijelazu Кaluđerovo spriječili krijumčarenje više od 22.000 tableta sedativa „ksalol“.

Slučaj je otkriven kad je na izlazu iz zemlje na red za kontrolu stigla Seat Ibiza rumunskih registarskih oznaka, kojom je ka svojoj zemlji sam putovao 43-godišnji rumunski državljanin.

On je prilikom susreta s carinicima negirao da ima bilo šta da prijavi. Uslijedila je detaljna kontrola automobila. Kad je rezervni točak pregledan aparatom za mjerenje gustine materijala busterom, na osnovu dobivenih parametara, javila se sumnja da je njegova unutrašnjost, umjesto zrakom, ispunjena nečim drugim.

Pokazalo se da je sumnja bila opravdana, jer kad je guma demontirana, u njoj je pronađeno 1.500 blistera sa po 15 tableta lijeka za smirenje „ksalol“, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments