Svi uhapšeni: Stravičan slučaj nasilja nad 5-godišnjim dječakom u bh. komšiluku

Svi uhapšeni: Stravičan slučaj nasilja nad 5-godišnjim dječakom u bh. komšiluku


Ivan A. je trenutno smješten na Klinici radi vještačenja u Beogradu nakon što je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog nasilja u porodici nad vanbračnom suprugom A.I. (29) i njenim sinom Đ.N. (5).

Đ.N. je zadobio teške tjelesne povrede, uključujući i povrede koje su možda bile prisutne i prije ovog incidenta.

Prema izvorima, postoji sumnja da je Ivan A., očuh djeteta, izvršio nasilje nad njim, uključujući informacije da je dijete pretrpjelo opekotine na rukama i tabanima od ringli šporeta.

Drugo osnovno javno Tužilaštvo u Beogradu utvrđuje i sve okolnosti vezane za ulogu i doprinos majke u nasilje koje je maloljetni Đ.N. (5) trpio, odnosno da li je preduzela i koje mjere kako bi isto spriječila, da li mu je omogućila adekvatnu medicinsku pomoć, a kako bi se donijela odluka da li su se u njenim radnjama stekla obilježja kog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

U zajedničkom domaćinstvu s Ivanom A. živio je i njegov sin M.A. (8), koji je također smješten u ustanovu socijalne zaštite zbog sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca. Nadležna policija će proslijediti dopunu krivične prijave u vezi s ovim slučajem.

Ivanu A. će biti urađeno psihijatrijsko vještačenje kako bi se utvrdila njegova procesna sposobnost.

Nakon toga će biti odlučeno o eventualnom pritvoru i nastavku istrage pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, uz izvođenje svih potrebnih dokaznih radnji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija