Svirepo ubistvo potreslo BiH: Osumnjičen da je prerezao vrat sugrađaninu i čeka treću presudu

Presuda Spasu Milišiću (32), osumnjičenom da je 11. februara 2018. godine na svirep način ubio svoga sugrađanina Nemanju Šupljeglava (31) prerezavši mu vrat ispred “Merlot bara” u Trebinju, treba da bude donesena po treći put, jer je Vrhovni sud RS već dva puta obarao presude Okružnog suda u Trebinju od 20 i 16 godina zatvora.

Vrhovni sud je, i nakon druge presude od 16 godina, koja nije bila pravosnažna i koja je donesena nakon što je uvažena žalba zbog koje je tužilac izmijenio raniju optužnicu za teško ubistvo na takozvano obično ubistvo, ponovo uvažio žalbu Milišićevog branioca i ukinuo i ovu presudu. Vrhovni sud je tražio dopunu vještačenja na okolnosti počinjenja tri krivična djela u afektu, pa su se o svemu ponovo izjasnili vještaci neuropsihijatrijske struke dr Milan Stojaković i dr Slobodan Stanković.
Njih dvojicu je angažovalo tužilaštvo, iako su i u ranijem suđenju davali svoje iskaze, ali u to vrijeme pred sudom nije bila Milišićeva izjava, zbog čega je reagovao njegov branilac, tražeći da se u obzir uzmu i okolnosti iskaza optuženog.

Neuropsihijatri su u svome nalazu uglavnom ostali pri ranijem stavu da je Milišićeva uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno, iako je vještak kojeg je angažovala odbrana tvrdio da je bila u pitanju znatna neuračunljivost.

Milišićeva uračunljivost nije bila znatno smanjena tog kobnog jutra rečeno je u ranijem izvođenju dokaza, jer je nakon što se s Šupljeglavom verbalno sukobio u “Merlot baru”, otišao kući, nekolika kilometra daleko od grada, donio nož, prišao Šupljeglavu, zagrlio ga i tim nožem ga ubo u predjelu lijeve strane vrata, prekinuvši mu glavnu arteriju i ostale krvne sudove.

Tom prilikom je nanio i teške tjelesne povrede radniku “Merlot bara” Peri Miloševiću, zbog čega ga je optužnica takođe teretila, kao i za nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je nađeno prilikom pretresa kuće.

Spaso Milišić, prema istoj odluci Vrhovnog suda Republike Srpske, ostaje u pritvoru, koji po rješenju može trajati najduže godinu dana, pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79