Tajna nestanka njihove kćerke: Očaj roditelja i misterija koja traje 18 godina

Tajna nestanka njihove kćerke: Očaj roditelja i misterija koja traje 18 godina


Godina 2005. ostala je urezana u pamćenju porodice Miladinović iz Kragujevca zbog tragedije koja ih je zauvijek promijenila. Tada je njihova kćerka, Marija Miladinović, nestala bez traga, a 18 godina kasnije, misterija njenog nestanka i dalje ostaje nerasvijetljena.

Marija, tada 27-godišnja mlada žena, bila je kćerka uglednog ljekara iz Kragujevca. Njeno nestajanje, s obzirom na čudne okolnosti koje su ga pratile, izazvalo je sumnje i špekulacije. Neposredno prije nestanka, Marija je prodala svoj stan za oko 30.000 eura. Ova činjenica izazvala je sumnje da je možda bila žrtva pljačke ili ucjene, te da je nestala zbog tog novca.  Nakon što je nestala, porodica i prijatelji Marije su mjesecima tragali za njom, ali bezuspješno. Iako su se nadali da će je pronaći živu i zdravu, vrijeme je prolazilo, a svaki trag im je blijedio.

Pet godina nakon nestanka Marije, policija je objavila prvu vijest da je slučaj rasvijetljen i da su uhapšeni osumnjičeni za njeno ubistvo. Uhapšeni su Igor Spasojević, poznat kao “Mačak,” i Ivan Simović. Priča o tome kako su osumnjičeni otkriveni bila je gotovo filmska, s inspektorima koji su čuli jednog od osumnjičenih kako se hvali ubistvom i pljačkom Marije. Prema izvjeđtajima, sumnjalo se da je Igor Spasojević, 26. marta 2005. godine, zadavio Mariju u kući na periferiji Kragujevca, a zatim nagovorio Ivana Simovića, taksistu u to vrijeme, da preveze njeno tijelo noću i zakopa ga u šumi nedaleko od manastira Drača kod Kragujevca. Nakon hapšenja osumnjičenih, pokrenuta je opsežna potraga za tijelom Marije, ali nikada nije pronađeno. Iako je slučaj bio na sudu, odlukom Višeg suda u Kragujevcu, osumnjičeni su oslobođeni zbog nedostatka dokaza, a država je naknadno morala isplatiti odštetu osumnjičenima.  Ovaj slučaj ostaje velika enigma koja muči porodicu Miladinović i sve koji su se nadali da će saznati istinu o Marijinom nestanku. I nakon 18 godina, pitanje šta se tačno dogodilo Mariji Miladinović ostaje bez odgovora, a njena porodica i dalje traga za istinom, nadajući se da će jednog dana pronaći odgovore na pitanja koja ih muče.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija