Taksista iz Sarajeva koji se sumnjiči za spolni odnos nad nemoćnom osobom pušten iz pritvora

Mirnes Osmanović, taksista iz Sarajeva, koji je osumnjičen za spolni odnos nad nemoćnom osobom u aprilu u sarajevskom naselju Semizovcu, pušten je iz pritvora.

Oglasio se taksista: “Nisam je silovao, nije mi jasno zašto sam uhapšen”

Iz Tužilaštva KS kažu da nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje u pritvoru te je Općinski sud u Sarajevu, na prijedlog postupajućeg tužioca, odredio mjere zabrane – zabrana kontaktiranja, posjećivanja i prilaska svjedoku ispod 100 metara te obavezno javljanje nadležnoj policijskoj stanici jednom sedmično.

Podsjetimo, sve se odigralo u aprilu u jednoj vikendici u Semizovcu. Djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos piše Avaz.

Interesantno je da se Osmanović prvo sumnjičio za za silovanje, nakon čega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo djelo prekvalifikovano u spolni odnos nad nemoćnom osobom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79