Tarik Jažić za načelnika Općine Centar rekao da ima podršku NiPa, Jasmin Ademović ga demantovao

Tarik Jažić za načelnika Općine Centar rekao da ima podršku NiPa, Jasmin Ademović ga demantovao


Iako je najavljeno kako će glavnu bitku u sarajevskoj Općini Centar na izborima voditi aktuelni načelnik Srđan Mandić (Naša stranka) i Dennis Gratz (Demokratska fronta), posljednji dan za predaju kandidatskih listi donio je iznenađenje.

Tarik Jažić, koji se kandidovao za načelnika, potvrdio je da će biti zajednički kandidat pokreta Za nove generacije i Platforme za progres.

“To će biti ispred zajedničke koalicije Za nove generacije i Platforma za progres, ali bismo trebali dobiti i podršku nekih drugih stranaka,” rekao je Jažić. Na pitanje o konkretnoj podršci, Jažić je izjavio da će biti podržan od Općinskog odbora Naroda i pravde, dok ostale stranke još uvijek razmatraju podršku njegovoj kandidaturi.

Jažić je naglasio da je ideja okupljanje manjih stranaka kako bi kreirali “srednji put” i ponudili novu politiku ne samo na lokalnom već i na kantonalnom nivou.

Nakon što je Tarik Jažić izjavio kako će dobiti podršku Naroda i pravde, predsjedavajući Gradskog vijeća, Jasmin Ademović iz NiP-a, obrazložio je situaciju. Prema njegovim riječima, Općinski odbor Naroda i pravde još uvijek nije donio konačnu odluku o podršci bilo kojem kandidatu.

“Narod i pravda Centar će u narednom periodu, isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata, odlučiti kome će dati podršku. Tek nakon što sagledamo predstavljene programe kandidata, odlučit ćemo kome ćemo dati podršku,” rekao je Ademović.

Ademović je također istakao da NiP sigurno neće podržati aktuelnog načelnika Srđana Mandića zbog niza nezakonitih radnji koje je počinio tokom svog mandata.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija