Tarik Jažić za načelnika Općine Centar rekao da ima podršku NiPa, Jasmin Ademović ga demantovao

Post [M,D] First paragraph - 300x250

Iako je najavljeno kako će glavnu bitku u sarajevskoj Općini Centar na izborima voditi aktuelni načelnik Srđan Mandić (Naša stranka) i Dennis Gratz (Demokratska fronta), posljednji dan za predaju kandidatskih listi donio je iznenađenje.

Tarik Jažić, koji se kandidovao za načelnika, potvrdio je da će biti zajednički kandidat pokreta Za nove generacije i Platforme za progres.

“To će biti ispred zajedničke koalicije Za nove generacije i Platforma za progres, ali bismo trebali dobiti i podršku nekih drugih stranaka,” rekao je Jažić. Na pitanje o konkretnoj podršci, Jažić je izjavio da će biti podržan od Općinskog odbora Naroda i pravde, dok ostale stranke još uvijek razmatraju podršku njegovoj kandidaturi.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Jažić je naglasio da je ideja okupljanje manjih stranaka kako bi kreirali “srednji put” i ponudili novu politiku ne samo na lokalnom već i na kantonalnom nivou.

Nakon što je Tarik Jažić izjavio kako će dobiti podršku Naroda i pravde, predsjedavajući Gradskog vijeća, Jasmin Ademović iz NiP-a, obrazložio je situaciju. Prema njegovim riječima, Općinski odbor Naroda i pravde još uvijek nije donio konačnu odluku o podršci bilo kojem kandidatu.

“Narod i pravda Centar će u narednom periodu, isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata, odlučiti kome će dati podršku. Tek nakon što sagledamo predstavljene programe kandidata, odlučit ćemo kome ćemo dati podršku,” rekao je Ademović.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Ademović je također istakao da NiP sigurno neće podržati aktuelnog načelnika Srđana Mandića zbog niza nezakonitih radnji koje je počinio tokom svog mandata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79