Tegeltija: Bez podrške Milorada Dodika, svi uspjesi, ali i planovi za budućnost ne bi bili mogući

Predsjednik FK Borac Milan Tegeltija komentirao je utakmice ovog banjalučkog kluba. On je dao intrevju za stranicu kluba u kojoj je govorio o dosadašnjim rezultatima i planovima za budućnost.

“Želim da čestitam igračima i stručnom štabu na odličnim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone. Ostvarili smo osam vezanih pobjeda, a dosadašnji klupski rekord srušili smo još prije dva kola. Kreirali smo novu ekipu. Stiglo je dosta novih igrača i trebalo je vremena da se ekipa uigra. Ipak, njihov kvalitet je nesporan i danas FK Borac ima ekipu sa veoma širokim rosterom.

Po meni, bez obzira na rezultat koji već imamo, a to je da smo prvi na tabeli sa pet bodova prednosti i utakmicom manje, ima još prostora za napredak. Moram da napomenem da smo do sada postigli čak 23 gola, a primili smo tek šest i to je impozantna statisika za bilo koji klub. Uvjeren sam da ćemo tim intenzitetom nastaviti. Smatram da svi oni koji navijaju za FK Borac, ali i čitava Banjaluka, mogu da budu ponosni na dosadašnje rezultate”, kaže na početku priče Tegeltija.

Novajalije su se dobro ukolopile i privikle na sve ono što sa sobom nosi dres FK Borac. Milan Tegeltija kaže da se ovog ljeta prionulo na posao koji za krajnji cilj ima stvaranje ekipe evropskih dometa.

“Mi smo, onog trenutka kada smo stigli u klub, poručili da su nam potrebna minimalno tri prelazna roka kako bi stvorili ekipu onakvu kakvu želimo, a iza nas je tek jedan prelazni rok. Mi smo tek dobili konture ekipe koja bi u narednom periodu, trebalo, ne samo da dominira u Premijer ligi BiH, nego da ostvari iskorak i na evropskoj sceni”, kaže Tegeltija.

On se pohvalio ekipom u kojoj za prvu postavu mogu konkurirati svih igrači.

“Želim da naglasim da imamo ekipu sa širokim rosterom u kojoj nema nezamjenjivih. Svi igrači ravnopravno konkurišu za mjesto na terenu i u svakom trenutku, svako od njih, može da donese kvalitet u igri. To nam daje prednost u odnosu na rivale koji nikada ne znaju sa kojom startnom postavom izlazimo na teren. Uvjeren sam da FK Borac nikada nije imao širinu u sastavu kao što je ima sada. Nerijetko se desilo da nam igrači koji uđu sa klupe donesu dimenziju više u samoj igri.

Konkurencija je žestoka i igrači na treningu tjeraju jedni druge da budu bolji, da daju svoj maksimum, da se bore za svoje mjesto. Takav pristup podiže i individualni kvalitet igrača, a od svega najviše koristi ima ekipa. Mi smo do sada postigli 23 pogotka, a čak 12 naših igrač se upisalo u listu strijelaca. To sve govori o kvalitetu koji posjedujemo“, kaže Tegeltija.

On navodi kako su glavni rivali Borca ustvari Zrinjski i Sarajevo.

“Poštujem sve naše rivale u Premijer ligi BiH, a izdvojio bih Zrinjski i Sarajevo kao naše glavne konkurente za titulu. Sada nam sa njima slijede derbi utakmice i smatram da se radi o veoma kvalitetnim ekipama. Obje utakmice bit će zahtjevne i veoma teška, ali ne bježimo od toga da na domaćem terenu preuzmemo ulogu favorita”, naveo je Tegeltija.

Milan Tegeltija osvrnuo se i na svoja pisanja na društvenim mrežama koja nerijetko podignu prašinu. Nije se libio ni da kritikuje, ali i da pohvali našu ekipu, ali i podigne glas ka onima za koje smatra da rezultate FK Borac gledaju sa omalovažavanjem.

„Ne zna se kome više smetaju uspjesi FK Borac, da li ovim neki kvazi objektivnim sarajevskim sportskim portalima koji se trude da omalovaže svaki uspjeh našeg kluba ili ove domaće „hejtere“ koji jedva čekaju naš prvi poraz? Porazi su sastavni dio igre, svjesni smo da ne možemo sve utakmice da pobijedimo, ali ćemo se potruditi da im to zadovoljsto što duše prolongiramo. Smatam da postoji jedan ozbiljan medijski atak od strane sarajevskih sportskih portala i tamošnjih novinara koje ne bih nazvao sportskim novinarima nego političkim.

Oni se više bave politikom nego sportom i ponekad sam prinuđen da reagujem na taj način i da iskažem svoj stav prema tom načinu izbještavanja jer je nesporno da je FK Borac ima veoma kvalitetnu ekipu koja, u ovom trenutku, dominira Premijer ligom BiH. Sve one koji to žele da ospore moram da „prozovem“., kaže Tegeltija.

Prvi čovjek FK Borac osvrnuo se i na kvalitet fudbala u tekućoj premijerligaškoj sezoni. Ističe da je iskorak vidljiv na svim poljima.

„Fudbal u Premijer ligi je na znatno višem nivou nego što je to bio slučaj ranijih sezona, a tome je doprinijela rekonstrukcija travnate podloge na skoro svim stadionima. To je sjajna stvar i rezultati su već vidljivi. Igra se znatno brže, oku dopadljive, a sve ekipe su veoma efikasne. Smatram i da su klubovi postali jači na svim nivoima, a tome je doprinijela i konukrecije. Svi tjeramo jedni druge da budemo bolji.“ , kaže Tegeltija

Za kraj je sumirao i dešavanja van terena. Zahvalan je na podršci koja stiže od nadležnih instuticija Republike Srpske, te ističe da FK Borac sigurnim korakom korača ka budućim uspjesima.

„Sanirali smo dugove, a troškovi kluba su svedeni samo na operativne stvari. Ti troškovi su ispod pola miliona maraka. Plate su redovne, kako igračima, tako i radnoj zajednici. Smatram da je to izuzetno važna stavka. FK Borac treba podršku od nadležnih institucija Republike Srpske. Niti jedan klub u regionu nije napravio veliki rezultat bez pomoćni države. Želim da se zahvalim Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske na podršci koja je uvijek prisutna, i bez koje svi uspjesi, ali i planovi za budućnost ne bi bili mogući. Zahvalnost dugujemo i Vladi Republike Srpske, a ja vjerujem da podrška nadležnih institucija neće izostati ni u narednom periodu jer FK Borac je svojevrsna reprezentacija Republike Srpske.“ , rekao je Tegeltija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79