Tegeltija: Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran

Tema emisije “Drugi ugao” na RTRS-u bilo je potvrđivanje optužnice protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića.

Dodikov savjetnik Milan Tegeltija naveo je da podizanje i potvrđivanje optužnice protiv Dodika predstavlja pokušaj uvođenja diktature i ugnjetavanja RS i njenog naroda.

– Ovo je diktatura. Ne može jedan čovjek donijeti zakon, taman da je i legitimno izabran i na osnovu tog zakona da se sudi onima koji su izvršavali svoju ustavnu obavezu – kazao je Tegeltija.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić, rekao je da je optužnica namjerno potvrđena dan pred najavljeni dolazak Kristijana Šmita (Christian Schmidt) u taj bh. entitet.

– Podizanje optužnice poklopilo se sa sutrašnjim (današnjim op. a.) “desantom” nelegitimnog visokog predstavnika u RS, koji ima namjeru da održi sastanke i uđe u neke institucije, a neće ući – kazao je Stevandić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79