Tegla 20 KM: Solidan ovogodišnji prinos meda

Tegla 20 KM: Solidan ovogodišnji prinos meda


Godina 2023 donosi olakšanje pčelarima u Hercegovini, jer se bilježi solidan prinos meda uprkos izazovima koje su donijeli proljetne i ljetne kiše. Cijena meda ostala je stabilna, što će obradovati potrošače, dok je med od bagrema odsutan s tržišta.

Pčelari u ovom regionu izražavaju zadovoljstvo ovogodišnjim prinosom, ističući da je daleko bolji u poređenju s nekoliko prethodnih izuzetno loših godina. Osim što je prinos povoljniji, pčelari takođe hvale izuzetan kvalitet meda koji su uspjeli da sakupljaju tokom ovogodišnjeg perioda.

Jedna od ključnih informacija je da se cijena tegle livadskog meda održava na nivou od 20 KM, što je dobra vijest za ljubitelje ovog prirodnog slatkiša. Međutim, pčelari navode da je med od bagrema ove godine nedostupan na tržištu. Razlozi za ovu situaciju mogu uključivati promjene u vremenskim uslovima i ekosistemu koji utiču na cvjetanje bagrema.

Tokom prethodnih godina, pčelari su se suočavali s brojnim izazovima, uključujući i loše vremenske uslove koji su uticali na prinos meda. Zbog tih problema, oko 20% pčelara s ovog područja odlučilo se za prestanak bavljenja pčelarstvom.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija