Terorista Emir Ališić koji je deportiran u BiH sa posinkom Hamzom: “Borim se za narod, za djecu, žene…”

U videoprilogu koji je u februaru objavila kurdska televizija pojavljuje se i Emir Ališić sa svojim posinkom Hamzom. Teroristi Emir i Hamza su prekjučer izručeni BiH. U februaru je kurdska televizija snimala reportažu u gradu Al Bahouz na jugu Sirije, gdje se nalazi nekoliko desetina zarobljenika.

Ališić, upitan kako je dospio u Siriju i zbog čega, odgovara:

Da se pomogne narodu, zbog naroda, djece, žena… Pridružio sam se ratu kako bih podržao islam, proširio ga u sve dijelove svijeta. Kada sam došao u Siriju, na početku nije bilo Islamske države, pa sam se pridružio Frontu Nusra – Izjavio je Ališić.

Emir Ališić, je preko Sarajeva i Istanbula otišao u Siriju i odveo cijelu porodicu.

Na snimku se vidi i njegov posinak Hamza, koji potvrđuje riječi očuha. Inače, mediji su 2016. godine objavili priču o Ališiću i njegovoj porodici, odnosno njegovom odlasku na ovo ratište. Prije odlaska živio je u maglajskom selu Ošve prenosi Avaz.

Bh. ISIL-ovci došli u papučama, Keserović bos, tužioci tražili da se kupe patike

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79