Nana Zekija čeka unuče i snahu koji su deportirani iz Sirije: Njen sin Ibro Ćufurović je iza rešetaka

U grupi deportiranih državljana iz Sirije u BiH su i Amina Kečo, i njeno dvoje djece. Amina Kečo je supruga Ibre Ćufurovića, teroriste kojem se zbog ratovanja na strani ISIL-a sudi pred Sudom BiH s kojim ima sina Jahju.

Ibrina majka Zekija i brat Ernad žive u Donjoj Slapnici kod Velike Kladuše gdje i otac Šefik Ćufurović, koji ne želi čuti za svog sina i koji je nekoliko puta rekao da bi mu on svom sinu presudio po kratkom postupku – strijeljao bi ga.

Prije nekoliko mjeseci Ibrina majka Zekija je za “Dnevni avaz” kazala da jedva čeka da vidi snahu i svoje unuče.

– Samo to da doživim, i onda mogu rahat umrijeti – kazala je Zekija.

Ibro Ćufurović je uhapšen i osumnjičen je da je počinio krivično djelo organiziranja terorističke grupe u vezi s krivičnim djelom terorizma.

Ćufurović se pridružio terorističkoj organizaciji Islamska država (ISIL) u Siriji 2013. godine, ali su ga zarobili Kurdi. U Siriji se oženio bh. državljankom Aminom Kečo, s kojom je 1. aprila prošle godine dobio sina. Sinu je dao ima Jahja i nikad ga nije vidio.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79