Teška i opasna noć u Nišu: U tri tuče povrijeđeno sedam osoba, hirurgija imala pune ruke posla

U tri različite tuče koje su se odigrale noćas na tri različite lokacije u Nišu, sedam osoba je zadobilo povrede.

Trojica povrijeđenih su zadržani na liječenju zbog težih povreda, dok su četvorica, nakon ukazane pomoći, puštena na kućno liječenje. Dvojica muškaraca primljena su na neurohirurgiju i maksilofacijalnu hirurgiju zbog povreda zadobijenih u tuči u jednom kafiću.

“Pacijent (40) je zadobio višestruke povrede glave i lica. Izvršeno je CT snimanje mozga koje je otkrilo prelom poda očne duplje. Upućen je na maksilofacijalnu hirurgiju. Pacijent (44) koji je također povrijeđen u istoj tuči, pretrpio je povrede glave i zadržan je na Klinici za neurohirurgiju” saopćeno je iz UKC Niš.

U drugoj tuči, na drugoj lokaciji, povređen je mladić (20) koji je zadobio povrede lica i vrata, uključujući prelom jagodične kosti i desnog sinusa. Nakon dijagnostike i obrade od strane neurohirurga, upućen je na maksilofacijalnu hirurgiju.

U trećoj tuči, koja se prema nezvaničnim informacijama dogodila u jednom restoranu, povrijeđene su četiri osobe.

Muškarac (33) je zadobio povrede lakta i nakon pregleda ortopeda, pušten je kući. Mladić (30) je zadobio povrede rebara i grudnog koša te je, nakon dijagnostike, također otpušten kući. Treći pacijent (30) je zadobio oguljotinu iznad lijeve obrve, laceracije desne podlaktice i hematom lijeve butine te je, nakon pregleda neurohirurga i ortopeda, pušten na kućno liječenje. Muškarac (31) je zadobio hematom glave na potiljku i bolove u predjelu vilice te je, nakon dijagnostike, također isto pušten kući.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79