Teška nesreća na magistralnom putu Šićki Brod – Husino: Obustavljen saobraćaj!

Nova teška saobraćajna nesreća dogodila se u Bosni i Hercegovini.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Šićki Brod-Husino (Bosanska Poljana). Za vrijeme obustave vozila mogu koristiti alternativni pravac (preko Miladija) saznaje portal Crna-Hronika.

Uređeno u 19:12

Jedna osoba je poginula, više pročitajte u linku ispod.

Jedna osoba poginula u sudaru na magistralnom putu M-18 Šićki brod – Husino

Kako su nam javili čitatelji portala Crna-Hronika, u nesreći je učestvovalo više vozila a lica su teško povrijeđena. Na lice mjesta odmah su izašli pripadnici MUP-a Tuzlanskog Kantona kao i pripadnici Hitne pomoći.

Nezvanično teretni kamion prešao je u suprotnu traku i udario u putničko vozilo.

Slika sa mjesta događaja

Ostale informacije iz saobraćaja u BiH

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama preko planinskih prevoja. Iako se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, zbog pada temperature tokom noći, upozoravamo na moguću poledicu na svim vlažnim lokalitetima, naročito na zasjenjenim dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Sporije zbog aktuelnih radova saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79