Teška nesreća na radu u Austriji: Državljanin BiH pao s visine od četiri metra

U teškoj nesreći tokom radova na postavljanju prozora, državljanin Bosne i Hercegovine (43) je pretrpio teške povrede nakon pada sa visine od četiri metra. Nesreća se dogodila jutros oko 10 sati dok je izvodio radove na jednom objektu u Austriji.

Prema informacijama austrijskih medija, radnik je bio u korpi, radnoj platformi, tokom postavljanja prozora. U jednom trenutku, stao je na ivicu korpe koja je, zbog niskih temperatura, vjerovatno bila zaleđena. U tom klizavom trenutku izgubio je ravnotežu, okliznuo se i pao sa visine od četiri metra.

Radne kolege pružile su mu odmah prvu pomoć, ali povrede su bile ozbiljne, pa je hitna pomoć brzo reagovala i prevezla ga u bolnicu u Feldbahu.

Policija u Štajerskoj izvijestila je da je nesreća vjerovatno rezultat kombinacije zaleđene površine i možda trenutka nepažnje radnika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79