JICA završava projekt unapređenja javnog prevoza u Sarajevu: Svečano uručena studija

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo uspješno je završilo projekt unapređenja javnog prevoza u saradnji s Japanskom razvojnom agencijom (JICA). Svečanim uručenjem studije, koja je ministru saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanu Šteti, predstavljena od strane glavnog predstavnika JICA Balkan, Masahira Ueke, ozvaničen je kraj ovog projekta.

U sklopu inicijative, razvijen je transportni model za planiranje saobraćaja, sprovedeno istraživanje među stanovnicima Kantona Sarajevo o korištenju javnog prevoza, njegovim vrstama, prednostima i nedostacima. Studija također pruža preporuke za operatere i Ministarstvo.

Ministarstvo će koristiti rezultate ovog projekta za daljnji razvoj saobraćaja u Kantonu Sarajevo. Aktivno su učestvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja KS, GRAS-a i Centrotransa, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i Zavoda za planiranje KS.

U saradnji s predstavnicima JICA, radni tim je izrađivao planove i preporuke, a organizovane su i studijske posjete. U narednom periodu očekuje se dalja implementacija kvalitetnih rješenja za poboljšanje javnog prevoza u Sarajevu i nastavak reformskih aktivnosti.

Ministarstvo izražava zadovoljstvo suradnjom s JICA, vjerujući da će se nastaviti i u budućnosti na sličnim projektima za unapređenje kvaliteta života građana Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79