Tetka Zilha radila je bez dana radnog staža i onda kada su granate padale na Sarajevo

Zilha Šeta ili Sarajlijama poznatija kao tetka Zilha pružila je ruku svima onima koji su došli pred prag Narodne kuhinje. Osmijeh na lice i pun tanjir hrane uvijek su dobijali od nje, prenosi danas Avaz.

Zilha Šeta je porijeklom iz Višegrada, Kosovo Polje, gimnaziju je završila 1970. godine a poslije toga, shvativši da je kuhanje za nju praznik i užitak, kako je i sama isticala u nekoliko razgovora, odlučila se za opciju VK kuhar. Ona je radila kao šef kuhinje u Narodnoj kuhinji “Stari grad” u Sarajevu.

Od 1992. godine, radila je bez dana radnog staža, ali za humane svrhe, kao volonter. Nisu je omele ni granate koje su svakodnevno padale na Sarajevo, piše Avaz.

Dobila je brojna priznanja za svoju humanost i požrtvovanost.

Jednom je to bila Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva, potom priznanje emeritusa dr. Mustafe Cerića koji je obnašao dužnost reisu-l-uleme, a 2003. godine bila je izabrana za Ženu godine (časopis Žene).

Ali sve je to, pa ni smrt rođenog djeteta, nije pokolebalo da ne nastavi raditi ono što najbolje zna. Pružati ruke onome kome su potrebne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79