Tigar ima jasnu poruku za Schmidta: Eto ti pametan, a mi budale

 

Visoki predstavnik, gospodin Schmidt umjesto da poduzme odlučne pravne korake u vezi neustavne proslave 9. januara, on se zvanično obraća saopćenjem u kojem podsjeća javnost da je Ustavni sud BiH utvrdio da je 9. januar Dan RS neustavan – kazao je Hamdija Abdić Tigar, zastupnik Stranke demokratske akcije u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i bivši komandant 502. Viteške brigade 5. korpusa Armije Republike BiH.

  • Pa dragi visoki predstavniče, ti nas o tome obavještavaš kao da mi pameti nemamo pa to ne znamo. Podsjetiću vas da je to skup koji ima za cilj da veliča ratne zločince koji su upravo iz Lukavice krenuli da ubijaju nedužne građane ove zemlje. Dok u entitetu Federaciji BiH mijenjate ustav i zakone kako paše (od danas) šestorki i HDZ-u a sve radi segregacije Bošnjaka i svih patriota ove zemlje bez obzira na vjeru i naciju kojoj pripadaju, u RS-u pišete saopćenja. Eto ti pametan, a mi budale – oštar je Tigar.

Poručuje da bi visoki predstavnik trebao zabraniti neustavni 9. januar samo da uvažava činjenicu da je u Sarajevu nedužno pobijeno 15.000 građana od čega 1.600 djece.

  • Posebno nas brine informacija da u Lukavicu dolazi 3000 plaćenika iz Rusije koji su ratovali u Sarajevu. Tražimo od vas da odmah djelujete i zabranite ovaj neustavni skup, jer ako dođe do stani/pani onda ćemo ga mi, patriote ove zemlje zabraniti. I pored ovoga, odgovornost je na vama jer u zadnje vrijeme vi sve zakuhavate. Vidite, prođe preko 28 godina i ukaza se citat našeg rahmetli predsjednika “kad ne uspiju oružjem pokoriti Bosnu, oni će s njom pokušati ovladati”. I evo, baš to rade, pod vašim pokroviteljstvom napraviše pakt i sa sobom ste uzeše one koji ne razumiju šta rade. U tom svom beznađu već mjesecima trče na noge u Mostar, Laktaše, Banja Luku i Doboj. Redovno odlaze po upute kod čika Milorada i europejca Čovića i ubjeđuju patriote ove zemlje da ne trebamo reagirati na činjenice koje oni nisu stavili u svoj ‘’sporazum’’. Čuj nije važno što će Srbija graditi hidroelektranu na bosanskoj rijeci Drini. Nije važno što otimaju krvljom natopljenu bosansku zemlju i prepisuju na entitet Republika Srpska. Nije važno ni što pjevaju pjesme slaveći Srbiju u entitetu gdje su i ostali narodi navodno konstitutivni. Nije im važno što isporučiše SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda BiH. Njima ništa nije važno osim komada vlasti pa makar zemlju prodali. Nedavno sam pisao da vjerujem u Ogreševića i Efendića, znam ja te momke i uvijek sam vjerovao u njihov patriotizam. Znao sam da oni neće prodati zemlju, pokazali su oni to do sad više puta, i evo ja im čestitam i stojim na usluzi takvim ljudima. Jako sam počastvovan što se njih dvojica vratiše na branik odbrane zemlje. Važno je kazati da se ova od danas šestorka nebi ovoliko razmahala da nije radila po uputama visokog predstavnika gospodina Schmidta. On je scenarista i režiser ovih dešavanja i uzeo je sebi za pravo da se obračuna sa patriotama ove zemlje koji su najvećim dijelom okupljeni oko SDA BiH. Njegov je plan da izborne pobjednike u kojima je sadržan uglavnom bošnjački korpus po svaku cijenu eliminira, te da od šestorke napravi podanike koji će slušati Dodika i Čovića – poručio je Abdić uoči obilježavanja neustavnog dana RS-a.

Dodaje da mu to njegovo djelo dobro ide.

  • Ne znam ko ga je ubijedio da su svi Bošnjaci podanici i da od nas može raditi šta god hoće, dok na predstavnike HDZ-a i SNSD-a ne smije ni pogledati a kamoli da svojim odlukama radi kojih je i došao ovamo vrati oduzeto dostojanstvo i prava patriota u manjem BiH entitetu. Dobro on zna da su upravo te dvije stranke najveći kočničari ove zemlje, sve on to zna. Zna ali nehaje. Ovom prilikom mu želim poručiti da mi rado uvažavamo svoje goste, ali i da pažljivo pratimo dobronamjernost tih gostiju. Gospodine Schmidt, tjerate nas Bošnjake uza zid i mi se polako povlačimo. Povedite računa da imamo još malo prostora za povlačenje i da je zraka sve manje. Povedite računa o svojim namjerama jer će te biti isključivi krivac eskalacije i naše odlučne reakcije. Razmislite s kim se igrate jer mi nemamo kuda, ovo je naša zemlja, za nju smo se borili i na njoj kanimo ostati – kazao je Abdić za USK vijesti.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79