Regija BiH Tijana Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju

Tijana Ajfon optužena za međunarodnu prostituciju

Tužilac odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Tijane maksimović, rođene 1992. godine, u Rumi, državljanke Srbije, saopćeno je iz te pravosudne institucije.

Optužena Tijana maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, tereti se da je, koncem maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G. S. i S. P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27.05. za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

– Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju iz člana 187. stavak 1. Krivičnog zakona Bosnei Hercegovine – navode iz Tužilaštva BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79