Tonyju Cetinskom prijeti zatvor: Pokrenuta istraga zbog pogibije pješaka u Rovinju

Tog dana je rovinjskoj policiji oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u tijelo muškarca koji je ležao na kolovozu.

Tijelo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula, gdje je obavljena obdukcija, ali se do sada nije znalo puno detalja o samoj nesreći.

– Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je 21. februara 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Krivičnog zakona – objavljeno je na stranici DORH-a.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. novembra 2017. upravljao osobnim vozilom kolovozom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravodobnog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih sudionika u saobraćaju olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći – dodaje se u saopćenju.

– Osnovano se sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka (1955.) koji se nalazio na kolovozu, odnosno ležao je na kolovozu usljed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka. Podvozje vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće – stoji u priopćenju DORH-a.

– Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: uviđaj na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka – zaključuje se u saopćenju.

Navedeni član Krivičnog zakona za počinjeno djelo predviđa zatvorsku kaznu.