Tragedija:  Stao zbog kvara i izašao iz auta: Pokosio ga drugi auto, povrijeđena i maloljetnica

Tragedija: Stao zbog kvara i izašao iz auta: Pokosio ga drugi auto, povrijeđena i maloljetnica


Na mjestu saobraćajne nesreće smrtno je stradao 62-godišnjak

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila, 2. jula oko 20 sati na autocesti A7, kod čvora Draga, smrtno je stradao 62-godišnji hrvatski državljanin, izvijestila je policija.

Zaustavio vozilo u krajnjoj desnoj traci

Prema dosad utvrđenom, stradalog 62-godišnjaka, koji je stajao iza ličnog vozila kojim je prethodno upravljao u smjeru čvora Orehovica i koje je zbog kvara zaustavio u krajnjoj desnoj traci, oborilo je osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka. Ovim vozilom iz smjera D 404 takođe u smjeru čvora Orehovica upravljao je 36-godišnji hrvatski državljanin, krećući se brzinom neprilagođenom osobinama ceste i gustoći prometa, piše Index.

Njegovo je vozilo potom udarilo i u zaustavljeno vozilo, a koje je uslijed udara odbačeno na desni kolnički trak, dok je vozilo 36-godišnjaka udarilo u metalnu ogradu.

Maloljetnica teško povrijeđena

Na mjestu saobraćajne nesreće smrtno je stradao 62-godišnjak, dok je maloljetna putnica koja se nalazila u zaustavljenom vozilu teško povrijeđena te je prevezena u KBC Rijeka.

Uviđaj na mjestu nesreće obavljen je u saradnji policijskih službenika Postaje prometne policije Rijeka pod rukovodstvom zamjenice općinske državne advokatice iz Rijeke.

Saobraćaj je bio u prekidu

Od trenutka saobraćajne nesreće promet je bio u prekidu do 20:20 sati kada je preusmjeren s čvora Draga u smjeru Rijeke. Promet je u potpunosti uspostavljen u 22:14 sati.

U toku je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim vozačem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, kao i utvrđivanje svih relevantnih činjenica ove saobraćajnenesreće.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija