Tragedija u BiH: Mladić (29) poginuo u sudaru “fiata” i kamiona. “Bio je sportaš”

Milovan Novaković (29) iz Srpca poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Rovinama kod Gradiške kada je došlo do sudara automobila “fiat punto” sa kamionom “daf”, kojim je upravljao Miodrag Blesić (49) iz Laktaša.

Nesreća se dogodila oko 5.50 časova na magistralnom putu Gradiška – Banjaluka. Očevici pričaju da je Novaković bio za volanom “punta” i da se kretao prema Banjaluci u koloni od nekoliko vozila.

U jednom trenutku je iznenada izgubio kontrolu nad “puntom”, prešao u lijevu kolovoznu traku i podletio pod kamion, koji je naišao iz suprotnog pravca piše Una.

“Od siline udara vozač “punta” je ispao iz vozila i na mjestu ostao mrtav. Prizor na mjestu nesreće je stravičan… Tijelo je ostalo da leži na putu, a automobil je potpuno smrskan. Udar je bio toliko jak da je iz vozila ispao motor koji je odletio nekih dvadesetak metara dalje”, pričaju očevici sudara.

U nesreći kod Gradiške poginuo mladi fudbaler Milovan Novaković

Zbog nesreće saobraćaj na ovoj dionici je bio u prekidu zbog uviđaja.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka navode da je uviđaj izvršio dežurni tužilac Dalibor Vrećo i policijski službenici PU Gradiška.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske”, saopštilo je tužilaštvo.

 

Milovan Novaković (29) iz Srpca, a koji je poginuo jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gradiške, bio je fudbaler koji je igrao u više klubova u BiH.

Novaković je tokom karijere, između ostalih, igrao i za Zvijezdu 09, NK Orašje, Kozara Gradiška, Drina Zvornik, a zadnje dvije godine je proveo u Austriji.

Zadnju godinu dana branio je boje FC Judenburg iz Austrije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79