Tragedija u Hadžićima: Poginuo radnik u kamenolomu Hidrogradnje

U kamenolomu kod Hadžića u četvrtak poginuo je jedan radnik. 56-godišnji Ismet Pračić poginuo je na radnom mjestu u kamenolomu kompanije Hidrogradnja d.o.o. piše Crna-Hronika.

“Nesreća je policiji prijavljena u popodnevnim satima a do tragedije je došlo kada je nesretni radnik pokušavao odglaviti kamen koji se zaglavio u drobilici. Nažalost za ovaj pokušaj koristio je pajser koji mu se odbio velikom silom u njega i probilo mu prsa” – izjavio je izvor portala Crna-Hronika.

Na mezarju Kopišanj u Hadžićima klanjala se dženaza i obavljen ukop 56-godišnjem Ismetu, koji je preminuo na licu mjesta u kamenolomu. Iza njega ostala je supruga Kadira, djeca Amela i Dževad.

“Uviđaj je u toku i još uvijek ne možemo ništa potvrditi, osim da je došlo do povrede radnika koji je upravljao radnom mašinom. Usljed povreda, nastupila je smrt lica”.

Napomenuli su da je uviđaj u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti koje so dovele do ovoga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79