Tragedija u Hrvatskoj: U teškom sudaru putničkog i teretnog voza poginulo i dijete

U teškoj nesreći koja se dogodila kod Novske, u Hrvatskoj, nakon što su se sudarila dva vozila poginule su tri osobe, dok ih je još 11 povrijeđeno.

Tomislav Antun Biber, inspektor Agencije za istraživanje nesreća, je potvrdio da su poginula dva zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su tada bili na svojoj dužnosti, te jedno dijete.

Prilikom obilaska mjesta nesreće, vidimo da je iz smjera kretanja putničkog voza bila signalizacija stop – rekao je on za N1 i dodaje: – Treba se pristupiti micanju opreme, vagona, gdje će se utvrditi u kojem su položaju bili pojedini uređaji. Pristupit će se se i uzimanju zapisa iz teretnog vlaka. Plan je da se za sedmicu, dvije očitaju svi zapisi i krene u analizu i onda ćemo moći reci točniju informaciju uzroka ove ozbiljne nesreće.

Antun Biber je kazao da je strojovođa teretnog voza javio dispečeru u kvaru, te da je u toku bila komunikacija kada je došlo do naleta putničkog voza.

Bio je to strašan udarac, kao da je tenk pogodio vlak. Ljudi su vikali

To da se dogodilo odmah nakon Slavonskog Broda, to bi bilo puno više zla, istaknuo je putnik koji je išao posjetiti majku i brata u Novsku

Učitelj povijesti Denis Sablić jedan je od ozlijeđenih putnika u teškoj željezničkoj nesreći kod Novske u kojoj je smrtno stradalo troje ljudi, a 11 ih je ozlijeđeno.

– Bio sam u vagonu do lokomotive. Dvije-tri minunte sam oči sklopio, bio je strašan udarac, kao da je topovsko tano, da je tenk pogodio vlak. Nestalo je svjetla, vagon se preokrenuo i onda sam puzao. Čuo sam ljude vani kako viču, čuo sam vatrogasce da hodaju – opisao je putnik N1.

– To da se dogodilo odmah nakon Slavonskog Broda, to bi bilo puno više zla. Od Slavonskog Broda do Nove Gradiške puno srednjoškolaca izađe van i onda bude manje putnika – dodao je putnik koji je išao posjetiti majku i brata u Novsku.

Rekao je da su mu vatrogasci pomogli da izađe van iz vagona. Dodaje da prvih pola sata nije znao za sebe te da su mu dva rebra napukla.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79