Tragedija u SAD: Bosancu Semiru Liliću (32) pijana vozačica pregazila kćerku (5), i sin je povrijeđen

Bosanac Semir Lilić (32), samohrani otac 14. januara ove godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću kada je u njegov automobil u kojem je bilo njegovo dvoje djece, udarilo drugo vozilo koje se kretalo brzinom 123 km/h, 60 km/h više od dozvoljenog.

Semir i njegov malodobni sin su prevezeni kolima Hitne pomoći u najbližu bolnicu, dok je njegova kćerka, koja je bila u teškom stanju prevezena heliopterom.

Lenin je zadobila prijelom kičme, slomljen vrat i traumatsko krvarenje u mozgu. Danima je trajala borba za malu Lenin, ali pošto su sve nade izgubljene ona je nažalost 22. januara skinuta s aparata za državanje života.

Drugi vozač, Charmayne Huerta-Guzman (25) sada je optužena za ubistvo iz nehata drugog stepena i niz drugih optužbi, prema sudskim dokumentima podnijetim u četvrtak. Istog dana Lenin je sahranjena.

Nesreća se dogodila oko 13 sati kada je Huerta-Guzman prošla pored drugog vozila u slijepoj ulici i direktno udarila u Lilićev automobil, saopštila je policija.

Emel Lilić (6) zadobio je prelom nosa, posjekotine usana i uganuće kuka, dok je Semir iščašio rame i slomio nogu. Opširnijepogledajte na ovom linku, upozoravamo da fotografije mogu biti uznemirujuće.

“Da su to bile dvije sekunde, možda bih mogao da uradim nešto drugačije”, rekao je otac slomljenog srca za ABC4 u ponedeljak.

“Ali ona je došla tako brzo da nisam mogao ništa da učinim za svoju djecu i sebe. Možda da sam uradio nešto drugačije tog dana. Da sam zavezao cipelu mog sina još dvije sekunde ili tako nešto. Ali ništa nije krenulo drugačije. Samo završite na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme”, rekao je Lilić kroz suze.

Svjedoci su policajcima rekli da je muškarac u automobilu Huerta-Guzmanove izvadio flaše alkohola iz razbijenog vozila nakon sudara i sakrio ih u žbunje obližnje crkve.

Kada su policajci pitali šta je Huerta-Guzman radila prije nesreće, ona je rekla da su “pili i krenuli kući”, navodi se u dokumentima o optužbi.

U bolnici je preliminarni test krvi pokazao 0,24 promila alkohola u krvi. Huerta-Guzman je zadržana bez kaucije i pojaviće se pred sudom 6. februara.

Akcija prikupljanja sredstava koju je organizovao Leninin rođak Amel Kulovac prikupila je skoro 75.000 dolara za troškove sahrane djevojčice i druge troškove njege koje je snosila porodica.

“Ovo je imalo veoma tragičan i ozbiljan uticaj na cijelu porodicu. Vaša donacija, bez obzira na iznos, značajno će uticati na porodicu Lilić”, napisao je Kulovac na stranici.

“Molim sve, ako planirate da pijete alkohol. Potrošite 30 dolara na uber vožnju kući umesto da izazovete tragičan, srceparajući incident nečijoj porodici”, dodao je, prenosi Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79