Tragedija u Zavidovićima: Život izgubio 21-godišnji Rijad Heldovac

Tragedija u Zavidovićima: Život izgubio 21-godišnji Rijad Heldovac


U četvrtak 1.8.2024. godine dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen 21-godišnjak iz ovog grada piše Crna-Hronika.

Nesreća se dogodila u 21,45 sati, u ulici Radnička, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, kojim je upravljalo lice M.M., rođeno 1992. godine, iz Zavidovića, i motocikl marke „Kawasaki“, kojim je upravljalo lice H.R., rođeno 2003. godine, iz Zavidovića.

Kako saznaje portal Crna-Hronika riječ je o Rijadu Heldovcu iz Zavidovića.

Nakon teške nesreće mladi Rijad smješten je na UKC Zenica međutim njegovo zdravstveno stanje je bilo teško. Povrede su bile kobne. 21-godišnji mladić preminuo je od zadobijenih povreda iz ove saobraćajne nesreće.

O Rijadu njegovi prijatelji i sugrađani imaju samo riječi hvale.

“Išao je u školu u Zavidovićima. Volio je motore i time se bavio. Bio je iz fine porodice, kulturan. Svi su ga voljeli” – izjavio je Rijadov prijatelj za portal Crna-Hronika.

Zavidovići: Motociklista (21) teško povrijeđen nakon sudara sa Škodom

“Srce je tužno, oči uplakane ali mi nećemo reći osim samo ono sa čim je zadovoljan naš Gospodar.” – opraštaju se prijatelji putem Facebook-a od mladog Rijada.

Karate klub “Mersad Kurtalić” iz Zavidovići čiji član je bio Rijad se oprostio potresnim riječima:

“Bio je naš, bio je njihov, bio je svoj – “poseban”, a ipak ostaje jedina istina, da je, kao i svi mi Njegov i Njemu se vratio.
Naš se Rijad Heldovac jutros vratio svome Gospodaru, a nama ostavio bezbroj pouka da ih slijedimo ,da se jačamo i da spremniji, kada On odluči, odemo u vječno stanište.
Bio je primjer za naučiti kako poštovati sve oko sebe, kako imati lijepu riječ za svakoga, kako biti spreman pomoći uvijek i svima, kako voljeti ljude, kako davati sebe, kako biti uzor i uzoran, kako su i osmijeh i lijepa riječ sadaka, koje je od srca dijelio.Rijad nas je na kraju naučio i da je Njegova odluka jača od svake naše želje, jer On zna najbolje.

Naučio nas je upravo ono najvažnije “ẓ̌ivot na dunjaluku je tren, a treba se spremiti za vječnost”. U jednom trenu je otišao, a mi se nadamo i vjerujemo da je trenutke svoje mladosti dao za
Vječnost.Tako ćemo ga pamtiti ,osmijeh koji je staza , a pogled svjetlost ka nuru Njegovom. Osim vječnosti u koju si odnio svoju mladost , tvoja je vječnost u našim srcima i dovama.
Čuvamo te i molimo Ga da tvojim roditeljima i svima nama da snage da shvatimo i prihvatimo “iskušenje”, a tebi da otvori džennetske kapije.”

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija