Travničani skupiti veliki broj paketa pomoći: Šleperi za Tursku kreću u subotu

Neposredno nakon što su se desili katastrofalni zemljotresi u Turskoj i Siriji ovdašnji ljudi su krenuli sa aktivnostima kojima žele pomoći.

Travničani, članovi Federalne uprave civilne zaštite prvi su otputovali u Tursku, a odmah nakon njih i četiri člana Gorske službe spasavanja Stanica Travnik.

Osim njih, stanovnici općina na području Srednjobosanskog kantona aktivno učestvuju u akcijama prikupljanja novčanih sredstava, ali i grijalica, vreća za spavanje, garderobe i higijenskih potrepština. Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini na nekoliko punktova širom naše države u saradnji sa općinskim strukturama organizovala je akcije prikupljanja pomoći, a jedan od punktova nalazi se i u PSKC “Pirota”.

Medžlis islamske zajednice Travnik sproveo je proteklog petka akciju sa nivoa Rijaseta IZ u BiH za unesrećene u zemljotresima u Turskoj i Siriji.

Dobra organizacija Medžlisa, te otvorena srca džematlija kako bi se pomoglo onima u nevolji donijela su uistinu impoznatne rezultate. Za jedan dan, na nivou 35 džemata koji gravitiraju MIZ Travnik, skupljeno je više od 80.000 konvertibilnih maraka donacija za Tursku i Siriju.

Upravo o važnosti ove akcije, te velikom odzivu vjernika razgovarali smo sa dr. Salih ef. Indžićem, glavnim imamom MIZ Travnik piše Travnički

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79