ISPRAVKA: Vukovi nisu pojeli muškarca na Vlašiću

 

Redakcija portala Crna-Hronika 14.2.2023. godine objavila je da se na području prema planini Vlašić, između opština Kotor Varoš i Kneževo, lovci su pronašli ostatke tijela nepoznate osobe a pretpostavlja se da su je ubili i pojeli vukovi, što nije tačno te se ovo smatra lažnom vijesti.

S toga se redakcija portala Crna-Hronika izvinjava našim litateljima.

Milana Stojanović iz Odjela za odnose s javnošću Policijske uprave Banja Luka potvrdila je u telefonskom razgovoru za Raskrinkavanje da Policijska uprava Banja Luka nije evidentirala nijednu prijavu koja se odnosi na pronalazak posmrtnih ostataka na Vlašiću od 12.2.2023. godine. Pošto nikakva prijava nije zaprimljena, nije bilo ni “utvrđivanja svih okolnosti”.

Dakle, ne postoji nikakav zvanični podatak koji potvrđuje da su na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci muškarca kojeg su napali vukovi.

Shodno navedenim činjenicama, tvrdnju iz našeg članka da su lovci na Vlašiću pronašli “ostatke tijela nepoznate osobe” za koju se pretpostavlja “da su je ubili i pojeli vukovi” ocjenjujemo kao lažnu vijest piše Raskrinkavanje.

Vukova je na Vlašiću prije bilo mnogo više nego sada, a oni su uglavnom izlovljeni jer su prije nekoliko godina činili velike štete ljudima napadajući njihovu stoku.

Vuk se zapravo boji čovjeka i izbjegava ga, zato su tako rijetki ljudi koji su vidjeli vuka, a i oni koji su ga vidjeli kažu da je u tom trenutku vuk bio uplašeniji od njih. Na Vlašićkom području nije zabilježen nijedan napad vuka na čovjeka i ne bi ih se trebali bojati kažu stručnjaci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79