Treba li reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije?

Treba li reprezentacija BiH igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije?


 

Nakon što je Komitet za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prihvatio poziv Rusije da u ovoj zemlji odigra prijateljsku utakmicu, javnost u našoj zemlji opravdano negoduje.
Stoga, zanima nas da li reprezentacija BiH treba odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom, na što možete odgovoriti u anketi koja slijedi.

Ruski mediji jučer su naglasili da je moguća prijateljska utakmica njihove reprezentacije protiv BiH, a odmah nakon toga sjednicu je održao Komitet za hitnost NS BiH.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da Nogometni savez BiH prihvati poziv Ruske nogometne federacije (RFU) da se odigra prijateljska utakmica u novembru ove godine. Komitet za hitnost NS BiH, kojeg čine predsjednik Saveza Vico Zeljković te Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, s pet glasova za odlučio je da se poziv prihvati.

Ova odluka izazvala je negodovanje bh. javnosti jer se nogometna reprezentacija Rusije nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te joj je zabranjeno nastupanje u svim takmičenjima pod njihovom ingerencijom.

Ipak, krovne kuće evropskog i svjetskog nogometa neće sankcionisati BiH zbog eventualnog odigravanja prijateljske utakmice protiv Rusije jer takva vrsta takmičenja ne podliježe njihovoj “ruci”.

Uz BiH, Rusija će igrati prijateljske utakmice protiv Kirgistana i Irana piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija