(VIDEO) “Nije to klasična pijavica to je prije tornado. Kuća mi je uništena”

Snažan vjetar poput tornada, čije stravične prizore viđamo putem medija, danas je pogodio područje Tomislavgrada i u kratkom periodu nanio ogromne štete u tom kraju. U kratkom vremenu su nastale ogromne materijalne štete, a prema prvim informacijama na svu sreću nema ljudskih žrtava. Snažan vjetar je, prema pisanju lokalnih medija, doslovno nosio sve pred sobom, te je oštetio brojne objekte i automobile.

Na Bobari je pijavica prešla preko kuće Antonija Sablje i oštetila krovište. Pogledajte kako je on vidio ovu nepogodu.

– Oko 16:20 neka huka, isto kao da ide potres. Osjetilo se kao da nešto usisava. Izišao sam na pred ulaz i vidim tornado. Nije to naša klasična pijavica, koja je obično široka metar, dva ili tri, to je bilo široko pet, šest ili deset metara. Došla je iz polja iz smjera Brišnika, prešla preko Bobare, preko moje kuće i nastavila prema Prodexu. To je bio veliki vrtlog, bila su dva auta na cesti i vrtlog ih je okrenuo, odnio je znakove, krovove…

Gospodin Sabljo kaže da na Bobari ima još oštećenih kuća, ali i na Kolu. Zahvaljuje vatrogascima na brzoj intervenciji i pomoći oko saniranja krovišta.

Mještani ističu i veliku neugodnost i strah koji su osjetili u vrijeme pijavice/tornada. Neki su bili na poslu, a neki u svojim kućama.

– Bila sam na poslu. Grozno je to bio čuti, a još više sam bila uplašena zbog djeteta koje je bilo kod kuće, govori nam jedna mještanka.

U dvorištu jedne kuće prevrnuti su trampolini, a metalne šipke od trampolina su zabijene u fasadu!

Vatrogasne ekipe su na terenu i za sada se saniraju objekti koji su najviše stradali. Mještani su vrlo zahvalni njihovom ažurnošću, a i sami se trude popraviti što mogu. Na terenu su i policijski djelatnici koji vrše očevid, električari, komunalci i ostale mjerodavne službe. U pomoć je pristiglo i vozilo s dizalicom tvrtke Nevistić commerce.

Riječi zahvalnosti za njihov trud i pohvale uputio je općinski načelnik Ivan Buntić.

– Općina će proglasiti stanje prirodne nesreće, većina krovišta je već sanirana, popravljamo sve što možemo i sva šteta će biti zabilježena, kaže načelnik Buntić za Tomislavcity.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79