Trebinje: Tri osobe uhapšene, oduzeta droga i oružje

Akcija “Bonus” koja je provedena na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje i u kojoj su pronađene određene količine kokaina i marihuane, oružja i municije.

Akcija je počela 25. decembra 2023, a juče je završena. Bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U akciji je ukupno oduzeto 314,7 grama kokaina, 259,9 grama marihuane, 4,5 mililitara ulja kanabisa, tri vage za precizno mjerenje, četiri puške, tri pištolja, 130 komada municije različitog kalibra, mobilni telefoni, navodi se u policijskom saopštenju.

Trebinjska policija juče je pretresla kuću, okućnicu, pomoćne prostorije i automobil koje koristi osoba čiji su inicijali Ž.I, te pronašla i privremeno oduzela 4,5 mililitara ulja kanabisa. Ova osoba je uhapšena.

Oduzeto je 259,9 grama marihuana i dvije vage za precizno mjerenje, navedeno je u saopštenju Uprave.

Policija je pretresla i dvije lokacije u opštini Bileća koje koristi R.I. kod kojeg nisu pronađeni predmeti traženi naredbom za pretresanje.

U okviru ove akcije dokumentovana su tri krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije ukupno su uhapšene tri osobe, a Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće podneseni izvještaji protiv ukupno četiri osobe.

Ukoliko se ovo na sudu dokaže, uhapšenima prijeti kazna zatvora od jedne do 15 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79