Trebinjska policija razotkrila šemu lažnih profila na Instagramu koja je zaradila preko 166.000 KM

Trebinjska policija razotkrila šemu lažnih profila na Instagramu koja je zaradila preko 166.000 KM


Trebinjska policija otkrila je šemu prevare putem društvenih mreža koja je uključivala lažne profile i manipulaciju rezultatima sportskih utakmica. M.Z., D.M. i A.V. suočavaju se s optužbama za prevaru i pranje novca, nakon što su, prema policijskim izvještajima, zaradili ukupno 166.365 KM.

Prema informacijama dostupnim iz policijskog izvještaja, osumnjičeni su od 2018. do kraja 2021. godine na društvenoj mreži Instagram stvarali lažne profile.

Putem tih profila su, navodno, prikazivali lažne informacije o rezultatima sportskih događaja kako bi zavarali ljude koji bi im uplaćivali novac. Nakon detaljnih istraga, policija je utvrdila da su ova tri lica tokom spomenutog vremenskog perioda zaradila 166.365 KM.

Detalji izvještaja ukazuju na to da je M.Z. zaradio 68.400 KM, D.M. 66.615 KM, dok je A.V. ostvario profit od 31.350 KM.

Očekuje se da će pravosudne institucije poduzeti daljnje korake kako bi se osigurala odgovornost osumnjičenih i pravda za prevarene osobe koje su postale žrtve ove manipulativne šeme na društvenim mrežama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija