Treći pokušaj prodaje imovine “Neimarstva” iz Trebinja: Cijena spuštena na 6 miliona KM

Imovina nekadašnjeg građevinskog preduzeća “Neimarstvo” iz Trebinja, koje je već više od decenije u stečaju, ponuđena je na prodaju treći put, ovog puta po cijeni od 6 miliona maraka. Prethodna dva pokušaja nisu uspjela jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Na dobošu će se naći građevinski objekti čija je vrijednost 1,83 miliona KM, uključujući stari dio upravne zgrade i novi dio objekta, kao i više zemljišnih parcela čija je početna licitaciona cijena 4,17 miliona KM. Objekti i parcele se prodaju u paketu, a pravo nadmetanja imaju sva pravna i fizička lica koja do 19. aprila dostave ponude i uplate depozit od 50.000 KM.

Stečajni upravnik trebinjskog “Neimarstva”, Slavko Ilić, izražava sumnju u uspjeh ovog pokušaja prodaje, s obzirom na neuspjele prethodne licitacije. Ističe da je uprkos atraktivnoj lokaciji imovine i potencijalnom interesu za stambene zgrade, zainteresovanih kupaca izgleda da nema. Naglašava i da bi cijena od 5 miliona KM možda privukla kupce, ali Odbor povjerilaca ne odobrava takav potez.

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi predstavljaju ključni problem, uz četiri sudskih spora koji još uvijek nisu okončani. Stečaj u “Neimarstvu” je pokrenut 2013. godine, a Ilić je preuzeo rukovođenje postupkom krajem 2021. godine. Ostaje da se isplate potraživanja povjerilaca iz opšteg isplatnog reda u iznosu od oko 13 miliona KM.

Privatizacija “Neimarstva” dogodila se 2003. godine, ali su radnici godinama bili u pobuni zbog neisplaćenih plata, što je kulminiralo otvaranjem stečaja nakon što su posljednje plate primili u avgustu 2008. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79