Trenutno se na UKC-u Tuzla događaju grozne stvari!

Na facebook stranici pod nazivom “Karton revolucija” objavljen je tekst o alarmantnom stanju na UKC-u Tuzla, piše portal Crna-Hronika.

Naime prema njihovim riječima više od 100 najteže oboljelih pacijenata ne može dobiti terapiju zato što odijel za Medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja ne radi mjerenja koja su potrebna prije započinjanja terapije.

Njihov tekst prenosimo u cijelosti:

Trenutno na UKC-u Tuzla se događa ciljano masovno ubistvo pacijenata! Više od 100 najteže oboljelih pacijenata ne može dobiti terapiju zato što odijel za Medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja ne radi mjerenja koja su potrebna prije započinjanja terapije.
Prema informacijama dobijenim i potvrđenim od strane više pacijenata, šefica tog odijela je otišla na godišnji odmor tako da ne postoji odgovorna osoba čija je dužnost da hitno uspostavi sistem. Iako aparati koji su ranije bili sporni sada vjerovatno rade, ljudi opet ne mogu dobiti tretman.
Pozivamo odgovorne sa UKC-a da hitno uspostave sistem, molimo medije da izvrše snažan pritisak i apelujemo na Tužilaštvo da krene sa hapšenjima. Bolest ne pita da li si bogat ili siromašan, kada nešto ne radi onda podjednako ne radi za sve.
U državi bez sistema samo pritisak daje rezultat, zato idemo jako dijeliti status da pomognemo ljudima da im se spase životi.

Da je stanje zaista teško potvrđuje se i na primjeru ženske osobe koja je podijelila svoja iskustva:

Moj tata je jedan od pacijenata koji ne moze da se lijeci zbog ovog stanja!!!!!!!!!!Vec dvije sedmice ne ide na zracenje ,rekli su mu “,pozvat cemo vas”!!!!!! Ovo je prestrasno sta se radi!!!!!

O teškoj situaciju na UKC Tuzla pisali smo i ranije, a kao dokaz tome ide i trenutna situacija sa pacijentima.

Na Infektivnoj klinici UKC Tuzla slobodno šetaju mačke, prozori su propali, zidovi ishabani,.. (FOTO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79