Trenutno zaraženo 100 pripadnika MUP-a Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da je trenutno 100 pripadnika entitetskog MUP-a zaraženo virusom korona, ali da niko od njih nema težu kličničku sliku.

COVID-19: Policija i portparola MUP-a KS provjerava da li je u izolaciji

“Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi virusom korona. Do sada je više od 250 pripadnika MUP-a bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika”, izjavio je Lukač za ATV.

Govoreći o situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona, on je rekao da za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkuliše šta je virus korona i šta će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

“Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se dešava da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih”, dodao je Lukač.

On je istakao i da u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog sata, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.

“Imali smo jedno takozvano zaključavanje gdje smo, prateći sve ono što su radile druge evropske zemlje, uradili i ovde, a što nas je dobro koštalo u negativnom smislu i nikom nije cilj da doživimo tako nešto ponovo, jer bi sigurno trpjela naša ekonomija kada bi uvodili takve mjere”, istakao je Lukač.

On je podsjetio da neke evropske zemlje već uvode neke od radikalnijih mjera, među kojima i policijski sat, da bi spriječile širenje zaraze i sačuvale zdravlje ljudi.

Lukač je istakao i spremnost da RS uradi sve što je potrebno kako bi se sačuvalo zdravlje ljudi.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79