Tri osobe danas su se utopile u Jadranu: Policija poslala upozorenje kupačima

U razmaku od nekoliko sati na Jadranu su se danas utopile tri osobe.

Tijelo ženske osobe pronađeno je na području Piska, plaži koju koristi lokalno stanovništvo u Nacionalnom parku Krka.

U Vranjicu je nastradao dugogodišnji ronilac, 72-godišnjak koji je preminuo tijekom akcije čišćenja podmorja. Čišćenje je započelo u 8 sati na južnom području Vranjičke rive, ispred Brodoremonta, a trebalo je trajati sve do podneva. Akcija je prekinuta nakon smrti muškarca.

Glas Istre javlja da se na plaži kod rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Dr. Martin Horvat” jutros nešto poslije 8 sati utopio muškarac. Neslužbeno doznaju da se radi o 74-godišnjem rovinjskom fratru koji je svakoga jutra odlazio na kupanje.

Policija objavila upozorenje i savjete za kupače

Policija je poslala upozorenje kupačima.

Svake godine tijekom ljeta građani osvježenje od vrućina i sparina traže u kupanju na rijekama, jezerima ili u moru, pri čemu nerijetko zanemaruju opasnosti koje im prijete, zbog čega se nažalost događaju tragedije”, kažu iz policije.

“Nastupom ljepšeg vremena mnogi već traže osvježenje od vrućine kupanjem u vodi, pa stoga, kako bi se izbjegli tragični događaji i povećala sigurnost kupača, apeliramo na građane da za kupanje koriste prvenstveno uređena kupališta koja su pod nadzorom, a ne rijeke, jezera ili šljunčare koji nisu uređeni za kupanje i nisu pod nadzorom stručnih službi”, upozoravaju iz policije, piše Index.hr.

Dali su i nekoliko savjeta:

– djeca nikako ne bi smjela ići na kupanje bez prisutnosti i nadzora roditelja ili druge odrasle osobe

– neplivači ili osobe koje slabije plivaju obavezno bi trebali koristiti pomagala za plivanje

– nije poželjno plivati najmanje jedan sat nakon obroka

– nije poželjno plivati ako se konzumira alkohol

– u vodu plivači nikako ne bi smjeli ulaziti vrući

– ne skakati u vodu nepoznate dubine

– izbjegavati plivanje u samoći

– ako u vodi primijetite nekoga u nevolji, odmah potražite pomoć i drugih osoba ako su one u blizini.
“Uz pridržavanje ovih savjeta, nadamo se da će svima godišnji odmor i osvježenje uz vodene tokove biti ugodniji”, naglasili su na kraju iz policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79