Trifunović o muralu Ratku Mladiću: Ne možeš biti heroj ako si pobio hiljade ljudi

Trifunović o muralu Ratku Mladiću: Ne možeš biti heroj ako si pobio hiljade ljudi


Glumac i član Predsjedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović govoreći za N1 o muralu Ratku Mladiću u centru Beorgada, kaže da je branioci tog murala imaju dozvolu okupljanja, nazvavši ih “poslušnicima”.

“Imam prijatelje za koje je Mladić heroj. Znam mnoge kojima je Mladić spasio glavu i ja to poštujem. Koliko god glava spasio, ako pobiješ nekoliko hiljada ljudi, to te abolira od situacije da možeš da budeš heroj, neka heroji budu neki drugi ljudi”, kaže Trifunović.

Trifunović kaže da je poslije situacije s pomenutim muralom dobio 28 prijetnji smrću, koje će sa svojim advokatom prijaviti. Osvrnuo se i na prethodne prijetnje, koji je bilo oko 30, koje su prijavljene uglavnom u službi za Visoko-tehnološki kriminal.

“Oni su prve tri-četiri vrlo brzo rješavali i privodili te ljude, međutim u jednom trenutku su utajili i nestali, kad meni prijeti onda to odlazi putem Zagorke Dolovac. Prijete mi poslušnici službe”, kaže Trifunović, piše portal direktno.rs.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija