Trivić očekuje podršku SDS-a u Banjoj Luci, otvorena za izmjene Izbornog zakona

Jutros je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, gostovala u Jutarnjem programu BHRT-a, gdje je osvrnula se na niz tema, uključujući približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji te izmjene Izbornog zakona BiH.

Govoreći o integraciji BiH u EU, Trivić je istakla nedostatak značajnijih pomaka te potrebu za aktivnim radom na problemima poput vladavine prava i borbe protiv korupcije. Naglasila je važnost postizanja napretka u ovim oblastima kako bi se zemlja pripremila za članstvo u EU, iako datum početka pregovora još uvijek nije određen.

Osvrnula se i na podnošenje prijave protiv Zore Vidović zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, naglašavajući svoj stav o suzbijanju nezakonitih aktivnosti, ali istovremeno izražavajući frustraciju zbog nedostatka rezultata u tužilaštvu.

U vezi s najavama o izmjenama Izbornog zakona BiH, Trivić nije iskazala pretjeranu optimističnost. Iako je prošlo nekoliko mjeseci od prvih najava, paket izbornih reformi još uvijek nije predstavljen. Ipak, istaknula je odlučnost Narodnog fronta da sudjeluje na izborima bez obzira na eventualne izmjene izbornih pravila.

Posebno je naglasila izborne kombinatorike u Banjoj Luci, gdje je najavila svoju kandidaturu za gradonačelnicu. Unatoč konkurenciji, izrazila je vjeru u podršku SDS-a i drugih opozicijskih stranaka. Osvrnula se i na mogući povratak Igora Radojičića u političku arenu, ističući nedostatak jasne distance od SNSD-a kao problematičan faktor.

Trivić je svojim izjavama pokazala čvrstu odlučnost i vjeru u podršku građana, ističući važnost transparentnosti i borbe protiv korupcije u politici BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79