Trkavice oko KCUS-a: Odbili Gavrankapetanovića a nemaju nasljednika

Nakon što je ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac spustio rampu na KCUS-u za Ismeta Gavrankapetanovića, danas bi trebao zasjedati Upravni odbor ove ustanove.

Rimac je odbio dati saglasnot za imenovanje Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a jer mu navodno nedostaje certifikat za menedžment u zdravstvu, iako je njegovu prijavu i kandidaturu na konkursu Upravni odbor verificirao.

Dr. Gavrankapetanović je naime bio prvorangirani na konkursu i Upravni odbor je njega izabrao za direktora.

No, s mišljen Rimca ne slaže se Upravni odbor, koji bi trebao analizirati njegovo mišljenje i donijeti konačni stav piše Raport

Ipak, pitanje je šta Upravni odbor može učiniti. Jedna od opcija jeste poništenje konkursa i raspisivanje novog, na kojeg se Gavrankapetanović ne bi mogao niti bi htio da se prijavi.

S druge strane, šef NiP-a Elmedin Konaković, a i pravni tim Gavrankapetanovića, već su najavili krivičnu prijavu i tužbu pa je pitanje da li sud može donijeti određenu mjeru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79