Trojac lažirao nezgode za naplatu novca od osiguranja: Optužen za prevaru u dva slučaja

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Nikole Đurovića (25), Žarka Ždrale (39) i Miljana Todorovića (41), koji su optuženi za fingiranje saobraćajnih nezgoda radi naplate novca od osiguranja.

Optužnica Odjeljenja za krivične poslove Istočno Sarajevo tereti Đurovića da je u roku od mjesec dana fingirao dvije nezgode kako bi naplatio novac od osiguranja “Aura”.

Prva tačka optužnice tereti Đurovića da je 20. maja 2021. godine fingirao nezgodu u blizini kuće sa Ždralom u Vojkovićima u Istočnoj Ilidži. U nesreći su učestvovali Ždraleov pasat i reno megan u vlasništvu S.I., kojim je upravljao Đurović.

Nakon oštećenja vozila, Đurović je priznao odgovornost za nezgodu, a potom je pozvao procjenitelja da izvrši procjenu štete. Đurović je zatim posredstvom agencije predao dokumentaciju osiguravajućem društvu “Aura” uz zahtjev za nadoknadu štete procijenjene na 4.783 KM.

Druga tačka optužnice tereti Đurovića da je 22. juna 2021. godine, sa Todorovićem, ponovo fingirao nezgodu u istom mjestu kako bi od “Aure” naplatili štetu.

U ovom slučaju, učestvovali su Đurovićev audi A4 i reno megan u vlasništvu S.I., kojim je upravljao Todorović. Nakon oštećenja vozila, Todorović je priznao odgovornost, a Đurović je ponovo pozvao procjenitelja i podnio dokumentaciju osiguravajućem društvu za nadoknadu štete od 5.402,26 KM.

Sva trojica optužena su za krivično djelo prevara u osiguranju u saizvršilaštvu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79