Foto: FENA
Trojka protiv nove Trojke: DF nastavlja pregovore sa SDA i SBiH

Trojka protiv nove Trojke: DF nastavlja pregovore sa SDA i SBiH


Albin Zuhrić, šef Kluba Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo, izjavio je da njegova stranka intenzivno razgovara sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Strankom za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) kako bi zajednički identifikovali najadekvatnije kandidate za predstojeće lokalne izbore.

Cilj ovih pregovora je pronaći kandidate koji će se efikasno suprotstaviti onima koje Zuhrić opisuje kao “loše kandidate trojke”.

Zuhrić je naglasio da, iako DF planira samostalni izlazak na izbore, postoji spremnost za podršku kandidatima drugih stranaka tamo gdje je to potrebno: “Tamo gdje je loš kandidat neće dati kandidate ni SDA, ni SBiH, ni DF”.

Ovo pokazuje strategiju selektivne podrške, koja će biti usmjerena tamo gdje postoji opasnost od slabih kandidatura koje bi mogle negativno uticati na upravljanje gradskim općinama.

Posebno je istaknuta situacija u općinama Centar i Novo Sarajevo, koje Zuhrić koristi kao primjere lošeg upravljanja.

U sklopu ove strategije, DF razmatra podršku kandidatu Socijaldemokratske partije (SDP) u Starom Gradu, a Dennis Gratz se spominje kao potencijalni kandidat za načelnika Centra, iako još uvijek nije donesena konačna odluka.

Konačne odluke o kandidaturama očekuju se uskoro, dok stranke finaliziraju svoje liste i strategije za predstojeće lokalne izbore.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija