Trojka zakazala sastanak za prekompoziciju Vlade KS

Predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić poslao je danas poziv za sastanak nezavisnim zastupnicima u Skupštini i stranci “Za nove generacije”. Poziv je, saznaje Raport, poslan u ime stranaka Trojke, SDP-a, NiP-a i Naše stranke, a sastanak bi trebao biti održan u ponedjeljak u 14 sati.

“Stranke ‘Trojke’ (Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Naša Stranka) pozivaju predstavnike kluba ZNG “Za nove generacije” i nezavisne zastupnike u Skupštini Kantona Sarajavo, na radni sastanak i razgovor na temu o unapređenju procesa u Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo, kao i stabilizaciji političkih prilika”, navedeno je u Okerićevom pismu.

Mjesto sastanka još nije utvrđeno.

Raport je već najavio da će se skupštinska većina preslagati u ovom smjeru. Redžo Lemezan, koji je napustio Našu stranku i Admela Hodžić koja je izašla iz Stranke za BiH, priklonit će se Narodu i Pravdi. Uz glas Damira Marjanovića Trojka bi imala stabilnu većinu koja joj omogućuje da SBiH izbaci iz vlasti i pokrene rekonstrukciju Vlade KS.

Prema našim informacijama, s obzirom na to da Stranka za BiH ima dva ministarstva u Vladi KS, jedno će popuniti ZNG, a drugi prijedlog će dati Lemezan i Hodžić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79