Tuga do neba: Cetinje se oprašta od nastradalih sugrađana

Tuga do neba: Cetinje se oprašta od nastradalih sugrađana


Slike ubijenih obasjane svijećama, suze, bol i jedna lopta u znak sjećanja na nevine dječije živote

Cetinje i dalje tuguje za žrtvama pomahnitalog Vuka Borilovića, koji je 12. avgusta ubio 10 svojih sugrađana.

Sve žrtve sahranjene su juče, a večeras su se u centru Cetinja okupili građani, kako bi još jednom odali počast članovima porodica, komšijama i prijateljima koji su stradali od ruke masovnog ubice.

Cetinjani su u centru, pored drveta, postavili uramljene slike ubijenih, a potom oko njih napravili krug od upaljenih svijeća.

POGLEDAJ GALERIJU

Bez riječi, i u suzama, žalili su nad sudbinom Nataše, njena dva sina, Milana, Gorana, Dimitrija, Danice, Rajka, Aleksandre i Mile, koji su svoje nevine živote izgubili u krvavom piru svog komšije Vuka Borilovića.

On je, naoružan lovačkom puškom, u petak popodne krenuo u svoj smrtonosni pohod. Prvo je u stanu u kojem su živjeli kao njegovi postanari hladnokrvno ubio Natašu i njena dva sina, a onda pozvao njenog muža da mu kaže šta je uradio.

Izbezumljeni čovjek odmah je pozvao svog kuma, kojem je rekao da je zabrinut za porodicu i da ode da vidi šta se dešava. Njegov kum Milan Mitrović je to i učinio, a nekoliko minuta kasnije bio je mrtav – ubica mu je presudio u dvorištu kuće.

Borilović je potom nastavio svoj sumanuti pohod: ubio je svog ujaka Gorana Đurišića, porodicu Drecun – supružnike Dimitrija (78) i Danicu (74) i njihovog sina Rajka (56), kao i dvije sestre, Milu i Aleksandru.

U razmjeni vatre sa policijom, Borilović je teško ranjen, a ubrzo je preminuo. Nakon zločina, u medijima su se pojavili navodi da mu je presudio metak koji je ispalio Cetinjanin Neno Kaluđerović, ali ti navodi i dalje čekaju na potvrdu policije.

Sve žrtve sahranjene su na Cetinju, dok je, kako su prenijeli crnogorski mediji, ubica je sahranjen na tajnoj lokaciji, piše Blic.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija