Tuga i bol u Hitnoj pomoći Sarajevo: Od koronavirusa preminuo i doc. dr. Enes Slatina

Doc. dr. Enes Slatina koji je bolovao od koronavirusa, nažalost, izgubio je bitku protiv ove opake bolesti.

Uposlenici iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo danas se opraštaju od svog kolege i prijatelja, a na društvenim mrežama su objavili emotivnu poruku.

– Iako je ograničenost ovog života neizbježni dio ljudskog koda, odlasci dragih i bliskih ljudi uvijek nas duboko dirnu. Ista tuga i bol ponovo su ispunili naša srca i našu ustanovu. Naš dragi Doc.dr Slatina Enes više nije sa nama. Izgubio je bitku sa ovom podlom bolešću, a mi smo izgubili prvog doktora medicinskih nauka, kolegu, prijatelja, insana….. našeg “doktorinja”, kako smo ga od milja zvali. Nisi više sa nama, ali naslijeđe koje si nam ostavio u pisanoj riječi, usmenim i praktičnim predavanjima, u mislima koje si rado dijelio sa nama kao doktor i čovjek, veliko je bogatstvo vrijedno neprekidnog vraćanja i razumijevanja. Oni koji su te poznavali svjedočit će i dalje o dobroti tvoga srca, o tvojim djelima, o tvojima riječima, a tvoji učenici nastavit će koračati tvojim stopama. Neka je Božiji rahmet tvojoj plemenitoj duši – navodi se u objavi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo na Facebooku.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79