Tuga u Bugojnu: Danas sahrana nastradalim Nikici i Peri

Tuga u Bugojnu: Danas sahrana nastradalim Nikici i Peri


U ponedjeljak, 8. augusta u Bugojnu je proglašen Dan žalosti.
Zbog tragične smrti Nikice Radića i Pere Brzice u Bugojno je proglašen Dan žalosti.
Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija.

Na području Udurlija dvije osobe su poginule a dvije povrijedjene.

Usljed strujnog udara danas su smrtno stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su povrede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.). Tragedija se desila tokom tradiciolne manifestacije „Udurlijada“. Uvidjaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega.

Kako nezvanično saznajemo smrtno stadali su željeli obezbijediti dodatnu rasvjetu s obližnjeg elektro stuba. Preko aluminijskih ljestava koje su naslonili na stub došlo je do prenosa strujnog udara, tako da su dvojica smrtno stradali, dok su dvojica zadobili tjelesene povrede.

Nastradalo Nikici Radiću koji je rođen 1957. godine pokop će se obaviti 8.8.2022. godine na groblju Čaušilje u 16:00h. Iza Nikice ostala je majka Fanika, supruga Jelena, djeca Tomislav i Tea, sestra Ljubica te ostala rodbina i prijatelji.

Pero Brzica preminuo je u 59. godini života. Pokop će se obaviti u ponedjeljak u 19h na groblju Lonđa u Donjem Vakufu. Iza nastradalom Pere ostala je supruga Božana, kćeri Kristina i Ana, sin Ante te ostala rodbina i prijatelji. Pero Brzica je bio uposlenik MUP-a SBK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija