Tuga u Novom Pazaru: Objavljeni snimci sa mjesta tragedije u kojoj su poginula djeca

Bolna tragedija jutros je cijelu regiju ostavila u šoku – četvoro djece stradalo je u požaru u Novom Pazaru dok su njihovi roditelji teško povrijeđeni.

Požar se dogodio jutros oko 7 sati u stambenoj zgradi u Ulici Kej 12. srpske brigade u Novom Pazaru. Najmlađe dijete je beba, navodno ima samo 4 i po mjeseca, dok najstarije dijete ima pet godina.

A, iz tamošnjeg MUP-a je saopšteno da su vatrogasci odmah po dobijanju dojave, za jedan minut krenuli na mjesto događaja i stigli su za nekoliko minuta, gdje su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi: “Iako su vatrogasci-spasioci veoma brzo reagovali i stigli na mjesto događaja, čini se da je požar izbio mnogo ranije od same dojave, imajući u vidu požar koji je zatečen u razbuktaloj fazi”, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se navodi da su prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena četiri djeteta koja su najvjerovatnije stradala od gušenja ugljen-monoksidom, dok su otac i majka povrijeđeni u susjednoj prostoriji. Oni su prevezeni u bolnicu.

Nezvanično, piše Nova.rs, u trenutku izbijanja požara majka je uspjela da iskoči kroz prozor, dok je otac ostao u stanu i on je teško povrijeđen. Prema prvim informacijama, dva slučajna prolaznika su ugledala požar i zajedno s komšijama krenuli u pomoć, ali nisu mogli dovoljno da se približe zbog jake vatre.

Požar je brzo lokalizovan, potom i ugašen, a istraga će utvrditi uzroke požara i gušenja djece. Portal Snews javlja da je do požara navodno došlo zbog surenja plinske boce.

Objavljen je i prvi snimak s mjesta tragedije – upozoravamo da su prizori potresni:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79