Tuga u Sarajevu: “Teško je u ovom trenutku riječima iskazati žalost i tugu koju osjećamo”

Spasioci su iz Miljacke izvukli tijela četiri nastradale radnice sarajevske Osnovne škole ‘Kovačići’, potvrđeno je agenciji Srna.

Portparolka Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je da su prvo izvučena dva tijela, a u vozilu pronađena još dva tijela stradalih.

U saobraćajnoj nesreći su poginule Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić, saznaje Crna-hronika.info

Radnice sarajevske škole su bile na putu ka Palama gdje su trebale prisustvovati sahrani svoje kolegice.

Školom je zavladala tuga, a uposlenici i učenici škole potreseni su ovim velikim gubitkom.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH saopćio je povodom pogibije njihovih kolegica iz Osnovne škole “Kovačići” da s velikim bolom i tugom izražava najdublje sačešće porodicama stradalih.

Saučešće su izrazili i direktorici i učenicima kao i kolegama i kolegicama Javne ustanove Osnovna škola “Kovačići” Sarajevo.

“Iako svjesni da život sa sobom nosi i neprijatna iznenađenja ipak smo ostali zatečeni ovom viješću. Teško je u ovom trenutku riječima iskazati žalost i tugu koju osjećamo zbog nesreće koja se dogodila i u kojoj su svoje živote izgubile naše kolegice. No u jedno smo sigurni: škola je ostala bez uzoritih i čestitih zaposlenica, nesebičnih i velikog srca”, stoji u saopćenju Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments