Foto: Crna Hronika
Turistički bum u Sarajevu: Rekordna sezona uprkos vrućinama

Turistički bum u Sarajevu: Rekordna sezona uprkos vrućinama


Sarajevo, uprkos završetku glavne turističke sezone i visokim ljetnim temperaturama, nastavlja privlačiti veliki broj posjetitelja.

Turisti iz raznih krajeva svijeta i dalje u velikom broju dolaze kako bi istražili kulturne i historijske znamenitosti glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Karakteristične ulice preplavljene su turistima koji šetaju, istražuju i uživaju u jedinstvenom duhu Sarajeva. Od Sebilja na Baščaršiji do impresivnih muzejskih kompleksa poput Zemaljskog muzeja BiH i Vijećnice, grad nudi bogatstvo lokacija koje privlače posjetitelje.

Tokom proteklih mjeseci, posebno tokom ljeta, Sarajevo je zabilježilo izuzetne turističke rezultate. Milion noćenja ostvareno je već u prvim danima augusta, što je znatno ranije u godini u poređenju sa prethodnim rekordima.

Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, izjavio je kako su ovi rezultati najbolji dosad i poziv su na daljnja ulaganja u turističku infrastrukturu i promociju grada na međunarodnoj sceni. Osim toga, naglasio je važnost zvaničnih statistika koje odražavaju realno stanje, uprkos postojanju nelegalnih objekata koji narušavaju kompletnu sliku turističkog prometa.

Sarajevo se, čini se, ne boji izazova i spreman je dočekati još veći broj turista u budućnosti, potvrđujući svoju poziciju kao jedne od glavnih turističkih destinacija u regiji.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija