Turistu naplaćena naknada za sječenje sendviča: Dodatnih dva eura

Jedan turista je doživio neprijatno iznenađenje dok je boravio u jednom restoranu na  jezeru Komo. Naime, tokom posjete restoranu, naručio je sendvič i kasnije otkrio da mu je naplaćeno dodatnih dva eura zbog sječenja sendviča na pola.

Neimenovani turista, koji je doputovao iz obližnjeg Milana, posjetio je Pace bar, poznat restoran na jezeru Komo. Naručio je vegetarijanski sendvič punjen pomfritom, planirajući ga podijeliti sa prijateljem. Međutim, šokirao se kada je dobio račun na kojem je vidio dodatnu naknadu od 2 eura pod nazivom “diviso da meta” (naknada za sječenje sendviča).

Iako je turista platio račun bez prigovora osoblju, kasnije je podijelio svoje iskustvo na platformi TripAdvisor. Objavio je negativnu recenziju uz fotografiju računa, izražavajući svoje nezadovoljstvo ovim neočekivanim troškom.

Vlasnica restorana, Kristina Biaki, obratila se medijima objašnjavajući svoju stranu priče. Ona je istakla da dodatni zahtjevi imaju cijenu i da je presijecanje sendviča zahtijevalo dodatne resurse, kao što su dodatni tanjiri i vrijeme za pranje. Biaki je napomenula da je sendvič bio kompleksniji nego običan tostirani sendvič, jer je sadržavao i pomfrit, zbog čega je bilo potrebno više vremena da se pravilno pripremi.

Ova situacija otvorila je raspravu o naplati dodatnih usluga u restoranima, posebno na turistički atraktivnim lokacijama. Praksa naplaćivanja dijeljenja obroka ili posebnih zahtjeva nije neuobičajena u skupim gradovima i popularnim turističkim destinacijama, poput nekih dijelova SAD-a. Ipak, ona može izazvati kontroverze i nezadovoljstvo među gostima, kao što se pokazalo u ovom slučaju.

Nakon što je turistova priča postala viralna, TripAdvisor je obustavio objavljivanje novih recenzija za Pace bar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79