Turkovićev čovjek ponovo pljačka

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Danijela Planinčića, osuđenog člana kriminalne grupe Zijada Turkovića (osuđen na 40 godina iza rešetaka) i Željka Lazića zvanog Legija zbog oružane pljačke “Nešković pumpe”, iz koje su ukrali oko 7.000 KM.

Ukrali Mercedes

Pljačka se dogodila 8. septembra oko 14.50 sati u mjestu Popovi kod Bijeljine, a razbojnici su isti dan uhapšeni.

Na teret im se stavljaju razbojništvo i prikrivanje. U optužnici se navodi da su Lazić i Planinčić u pljačku išli ukradenim Mercedesom A klase, vlasništvo Lj. K., koji su prefarbali i na njega stavili slovenske tablice.

– Lazić je maskiran ušao u prostorije pumpe i pištoljem je zaprijetio radnicima. Iz ladice u kojoj stoji pazar uzeo je 6.958 KM i pobjegao vani. Potom je ušao u ukradeni Mercedes, u kojem ga je čekao Planinčić, i velikom brzinom pobjegli su prema Pavlović mostu – navodi se u optužnici.

Policija je odmah nakon prijave blokirala sve izlaze iz grada, da bi ubrzo pronašli vozilo koje je korišteno u pljački, a zatim i osumnjičene.

Odležao kaznu

Inače, Danijel Planinčić je nedavno izašao iz zatvora, gdje je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinima Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je učestvovao u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, koji je prethodno sam sebi iskopao raku.

Planinčić se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Zijadu Turkoviću svjedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio svjedočiti, osuđen je na mjesec zatvora.

Nije svjedočio zbog prijetnji

Nakon što je Danijel Planinčić odbio svjedočiti u Sudu BiH, tužiteljica Diana Kajmaković Sudu je saopćila da je on uplašen jer je dobivao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: “Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku.” Planinčić je na to tvrdio da se ne boji ničega, ali je ipak odbio svjedočiti, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments